lördag 25 oktober 2014

SpökfestenSå, då har vi haft årets spökfest! I går kväll möttes gästerna av marschaller runt om i trädgården, många små spöken och ett stort vitt spöke. Först blev det skattjakt för både små och stora i trädgården, sedan blev det tacos och fika. 

Till fikat hade jag bland annat fixat den här morotstårtan med fladdermöss (ätbara som jag beställt från en bakbutik på nätet, det finns hur mycket roligt sånt som helst att hitta).


Minichokladcupcakes med en frosting av philadelphiaost och Nutella blev det också, och dem hade jag pyntat med strössel i form av pumpor och fladdermöss.


En av de pumpor som sonen odlat i sommar fick agera prydnad på bordet. De håller på att bli orangea nu.


Spindelnät med läskiga spindlar hör också till en spökfest. Skönt när man kan ta bort dem igen :)


Vanliga chokladbollar fast med lite ovanlig färg. Är det halloweentema så är det. Pärlsocker färgar man enkelt själv genom att ta lite hushållsfärg och blanda det med pärlsockret i en påse.Det är så otroligt roligt att ordna den här spökfesten varje år! Den kräver en del förberedelser men det är lika roligt att planera inför som att ha själva festen.

Nu ser jag fram emot en lång ledig lördag. Nästa vecka är det dessutom höstlov, sonen är ledig hela veckan och jag jobbar bara två dagar, det ska bli skönt!

6 kommentarer:

 1. Så otroligt fint Åsa, du är otroligt duktig på att fixa o dona och baka förstås:) Måste vara spännande för de små! Ha en skön helg, så hörs vi till veckan! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Eva! Ja, de ser verkligen fram emot skattjakten ute i mörkret :) Ha en fin helg du också och så hoppas vi att vi får ihop en liten träff till veckan! Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Eran spökfest verkar vara himla kul..både före och efter :)
  så mycket fint du hittar på..ha en härlig helg Åsa..kram
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva :) Ja, den är en av höstens höjdpunkter, så jätterolig att hålla på och förbereda! Ha en fin helg du också! Kram Åsa

   Radera
 4. Tack för en rolig spökfest, med hur mycket gott som helst! Kul inte bara för de små,mormor o morfar tycker det är så mysigt!!
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva! Härligt att höra :) Kram Åsa

   Radera