fredag 14 november 2014

Lite gott till de småDen här veckan har det blivit en del lediga eftermiddagar eftersom jag hade komptid att ta ut. Det känns faktiskt lite lyxigt att kunna gå hem vid lunch ibland, hämta sonen direkt efter skolan och sedan bara göra - ingenting. Eller inte så mycket i alla fall.

Lite småpysslande blev det förstås. Som att fixa lite mat till fåglarna i trädgården. Det är ju så smidigt att bara smälta kokosfett, blanda i fågelfrön och sedan låta detta stelna i till exempel en sockerkaksform. Det är ju så uppskattat bland de små trädgårdsgästerna.

4 kommentarer:

 1. Fin krans som säkert uppskattas av småfåglarna. Hängde ut en "påse" med nötter och dagen efter fanns inte en nöt kvar, bara ett stort hål i nätet. Tror jag ska försöka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där nötpåsarna brukar vara grymt uppskattade de också. Jag skulle ha blandat i lite nötter i kransen men hade inga hemma så det fick räcka med solrosfrön den här gången.

   Radera
 2. Det är klart att våra små gäster ska ha sitt, härliga bilder och bra tips!
  Ha nu en skön helg!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Titti! Visst ska de ha det, det är så härligt att se alla småfåglar :) Ha en fin helg du också! Kramar till dig!

   Radera