söndag 7 december 2014

Andra advent


Andra advent och dags att tända ännu ett ljus. I dag tänker vi bara ta det lugnt och njuta. Möjligtvis baka något till förmiddagskaffet, och det är inte omöjligt att det blir kolasnittar med smak av saffran, ett recept från tidningen Bakat och gott.

Vill man ha en bra gå bort-present bakar man dessa och lägger dem i en cellofanpåse och knyter ett vackert band om.

Kolasnittar med saffran

0,5 g saffran
1 sockerbit
100 g smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl

Pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel.

Arbeta samman rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, sirap, saffran, bakpulver och mjöl till en deg.

Dela degen i två bitar, rulla ut till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.

Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka tio minuter. Skär längderna och låt dem svalna.

2 kommentarer:

  1. Ja, her sitter jeg på jobben 2. advent, og får stemningen med å titte på din fine adventstake. Kolasnittene frister også :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Ja, det finns olika sätt att skapa adventsstämning på :) Ha en fin dag!

      Radera