lördag 13 december 2014

Dags för julgran och Lucia


I går rundade jag av arbetsveckan med en timmas ansiktszonterapi, jag kände mig som en ny människa efter det! Nu är jag redo för en helg med julgransinköp, julbakning, julmarknad i Pataholm och annat trevligt. Och så är det ju Lucia i dag. Tänk vad fort det går fram till julafton nu!

Italienska skorpor är inte dumt. Det här receptet har dessutom julanknytning eftersom det innehåller saffran. Det är hämtat från tidningen Leva och bo.

Saffransbiscotti

75 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 paket saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl mandlar

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen ett i taget under tiden du vispar.

Blanda ihop mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner i smeten.

Rulla ut till två längder på mjölad bänk och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 120 grader. Låt längderna svalna innan du skär dem i bitar. Lägg sedan tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen i 30 minuter.

4 kommentarer:

  1. Utsøkt lekker pynt midt oppe i julebaksten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den fastnade jag för så fort jag såg den! Pryder sin plats :)

      Radera
  2. Ansiktszonterapi låter helt underbart, aldrig provat! Mysig tid det är nu, gillar nästan adventstiden bäst! Igår var vi i Öhr, överraskade Linamed en hemlig utflykt, så mysigt det är där o gott fika! Sen for vi till Butik Norregård, och njöt av allt det fina... En toppendag helt enkelt:) Ha en skön söndag! Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa det Eva, det påverkar hela kroppen och är så skönt så att man nästan somnar :)
      Så roligt med en hemlig utflykt och vilka toppenbra utflyktsställen! Har aldrig varit i Norregård men det måste bli av någon gång. Ha en fortsatt fin söndag du också! Kram Åsa

      Radera