tisdag 9 december 2014

Mjuk saffranskaka

Ack vad skenet kan bedra!

Jag är svag för allt som innehåller saffran. I helgen bakade jag en mjuk saffranskaka som dock aldrig ville bli färdig. Till slut hade jag haft den i ugnen så länge så att när jag stjälpte upp den var överdelen precis lagom gräddad, saftig och fin, medan underdelen blev lite som maräng.

Trist är det när det inte blir som man har tänkt sig, men med tanke på allt man bakar så är det ju ofrånkomligt att det går snett ibland! Här kommer i alla fall tre fina recept på saffranskaka:

* Leilas otroligt goda saffranskaka

* Saftig saffranskaka

* Mjuk saffranskaka med snötäcke

2 kommentarer:

  1. Inte kul, men den kanske var god ändå! Här bakades det lussebullar häromkvällen, läste ett tips om att ta 2 ägg istället för Kesella, och tyckte nog att de blev saftiga o luftiga! Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, enligt mästerkonditorerna så är det bara en myt det där med att Kesella gör dem så mycket saftigare! Ska testa ditt tips nästa gång. Kram Åsa

      Radera