tisdag 2 december 2014

Nutellafudge och julpysseltips

Ur boken Godis, utgiven av tidningen Hembakat

Nu börjar julkänslorna smyga sig på lite smått. Julskyltningen som vi var på i Kalmar i helgen var mysig och när tomten åkte förbi med häst och vagn fick man faktiskt lite julkänsla. Hemma letade jag fram julskivorna och laddade cd-spelaren, men sedan kom det något annat emellan och jag glömde starta den.

Såg ju julkalendern i går och även om det är svårt att avgöra efter bara ett avsnitt så verkar den faktiskt lovande om du frågar mig.

Tänkte även passa på att tipsa om en sida med massor av pysseltips så här inför jul, Make & Create. Det är även en webbutik.

Det här receptet på Nutellafudge hittade jag i en godisbok som tidningen Hembakat gett ut. Har man inte någon kökstermometer kan man göra kulprov för att kolla om smeten är klar.

Nutellafudge

3 dl grädde
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
50 g smör
160 g Nutella
1 krm ättiksprit, 12 procent

Florsocker till garnering

Koka grädde, sirap och socker till en temperatur på 124-125 grader. Tillsätt smöret och låt koka två minuter till.

Ta bort kastrullen från plattan, rör ner Nutella och ättiksprit så att det blir en jämn smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, lagret ska vara 1-2 centimeter tjockt. Låt svalna. Ställ i kylskåpet ett par timmar innan du skär upp fudgen i lagom bitar. Pudra över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar