måndag 22 december 2014

Värmande i fina muggar

Muggar, Nicolas Vahé

Tre sådana här muggar beställde jag hem från Julias vita drömmar i förra veckan, till ett väldigt bra fyndpris eftersom det just då var rea och halva priset på dem. De blir perfekta till kommande utflykter och det är till och med nästan så att jag överväger att bli en sådan som drar med sig kaffe överallt - bara för att få använda de här!

Med tanke på muggarna, vad passar väl bättre än ett recept på varm apelsinchoklad med ingefära. Både gott, värmande och nyttigt så här i förkylningstider. Receptet kommer från Bakat och gott och räcker till fyra koppar.

Varm apelsinchoklad med ingefära

3 msk kakao
3 msk råsocker
1 msk färsk riven ingefära
Rivet skal och saft från en apelsin
1 liter mjölk

Vispa ihop kakao, socker, ingefära, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm under omrörning. Fördela i fyra koppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar