onsdag 10 december 2014

Vit ischoklad med brända mandlar


En smoothie gjord på vaniljyoghurt och alla möjliga bär är inte så dumt, det känns som att det är ett bra försök att hålla förkylningarna på avstånd. Gott är det också.

Här rullar det på, med fortsatt intensiva arbetsdagar och betydligt lugnare fritid. Nu är det inte många arbetsdagar kvar till det hyfsat långa jullovet. I morgon torsdag är det dessutom studiedag på skolan vilket innebär ledigt även för mig!

I dag blir det ett recept på vit ischoklad med brända mandlar. Visst är det smidigt när det är så få ingredienser! Receptet kommer från tidningen Baka.

Missa förresten inte julspecialen med juryn i tv-programmet Dessertmästarna som sänds i Kanal 5 i kväll. Där lär det bli en hel del inspiration när det gäller julbaket skulle jag tro.

Vit ischoklad med brända mandlar

200 g vit choklad
90 g (1 dl) kallpressad kokosolja
1 dl hackade brända mandlar

Hacka chokladen. Smält kokosfettet på svag värme i en kastrull eller med hjälp av vattenbad. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen så att den smälter och blandas med kokosfettet. Hacka de brända mandlarna grovt och fördela en nypa i varje ischokladform. Fyll upp med chokladsmeten. Låt svalna och stelna. Förvara i en burk med lock i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar