onsdag 17 december 2014

Ytligt

En av mina favoritpyntsaker i julgranen

Ibland känns det så ytligt när man sitter och bloggar. Som i går, när jag satt och tittade på en dokumentär om familjer som drabbades av tsunamin 2004 och samtidigt rapporterade media om massakern på en skola i Pakistan. Så mycket smärta och lidande för så många människor.

Då känns det mest konstigt att sitta och skriva om att man njöt av en ledig eftermiddag, skrev färdigt alla julkort, gjorde en hemmagjord ansiktsmask, tonade håret och småfixade med lite annat.

Samtidigt har förhoppningsvis sådana här bloggar en funktion ändå, som en vardaglig plats där man kanske kan hitta lite inspiration och feel good-känsla för en stund. Jag får ibland mejl och synpunkter från er läsare om just detta, och det värmer hjärtat.

Så jag fortsätter väl att blogga om vardagliga ting och bakning och lite allt möjligt, och dagens recept kommer här, hittade det i nya numret av Mer smak:

Knäck med lakritssmak

2 dl grädde
2 dl mörk sirap
2 dl socker
20 krossade turkisk peppar-karameller

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet, vilket sker vid 125 grader.
Krossa karamellerna i en mortel. Rör ner dem i smeten och fördela i knäckformar. Låt dem stelna och förvara dem svalt.

4 kommentarer:

 1. Förstår din tanke Åsa! Det är så förfärligt sorgligt o hemskt det som händer och som rapporteras på nyheterna! Vi har så mycket att vara tacksamma över! Men att gå in på Så gott som och andra fina bloggar det förgyller min vardag❤️ Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Eva! Ja, visst är det så att man har mycket att vara tacksam för, och man blir alldeles matt av att se en nyhetssändning. Kram Åsa <3

   Radera
 2. Ja det är mycket sorgligt och hemskt som händer hela tiden..därför behöver man lite ljusglimtar..som Pigge Werkelin säger "Det måste få vara ok för människor i svåra situationer att skratta och njuta när det går utan att behöva känna skam. Dygnen i övrigt är så fyllda mörker så de lilla ljus man kan få skall man ta"
  Så fortsätt du blogga med gott samvete men jag förstår tanken..kram <3
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant Ewa, tack för dina (och Pigges) ord, det ligger verkligen något i detta! Ha en fin helg! Kram Åsa

   Radera