måndag 19 januari 2015

Mug cakes


Med hjälp av en mugg, en mikrovågsugn och lite ingredienser går det att skapa goda underverk på nolltid. I går åkte vi in en sväng till Oskarshamn för att fika på Nilssons konditori, mata fåglarna i stadsparken och så hittade jag den här boken på Maxi. En hel bok med recept på bara mug cakes.

Än har jag inte hunnit prova något recept men ett av de första som jag ska testa blir det här:

Mug cake med vit choklad och kondenserad mjölk

30 g smör
30 g vit choklad eller vit choklad med kokos
1 ägg
2 msk sötad kondenserad mjölk
2 msk riven kokos
5 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Dekoration:
0,5 msk riven kokos

Smält smöret och chokladen i en mugg i 40 sekunder i mikron (800 watt). Rör om så att smöret och chokladen blandas ordentligt. Låt blandningen svalna något. Vispa sedan ner ägg, kondenserad mjölk, vetemjöl, bakpulver och riven kokos.

Tillaga i 1 minut och 30 sekunder i mikron. Strö över riven kokos. Låt svalna en minut innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar