måndag 5 januari 2015

Nu bryter vi traditionen
Dagens bilder kommer från vår promenad ute på Oknö på nyårsafton. Jag tog dem med mobilkameran, därav den bristande kvalitén, men i går hann jag helt enkelt inte fota något så det här var vad jag hade att tillgå till dagens inlägg. Vår badplats såg inte så inbjudande ut. Nu har ju snön hunnit försvinna, men det lär väl komma mer med tanke på att det är två vintermånader kvar!

2015 blir året då vi bryter vår långa tradition att åka till Gotland varje sommar, om vi nu inte ändrar oss förstås och åker dit ändå. Men vi har i alla fall bokat in fyra dagar på Bornholm framåt sommaren.
Det är säkert 15 år sedan vi var där och nu kom vi på att vi skulle göra ett återbesök på ön. Precis som Gotland är det en väldigt fin ö och lagom stor, man hinner åka runt och titta på allt. Vi har bokat en lägenhet som ligger precis vid havet. Det var redan mycket som var fullbokat, det är otroligt att man ska behöva planera och boka så långt innan för att få det man vill ha.

Vi ska också till Värmland i sommar och det boendet bokade vi för flera månader sedan, för vi minns hur svårt det var att hitta något förra gången vi skulle dit och då var vi ändå ute i väldigt god tid. Även där var det redan mycket uthyrt.

Vi funderar också på att göra en weekendresa till någon stad i Europa under våren, men vi vet inte riktigt vart vi vill åka än. En vacker stad med mysiga kaféer och restauranger och utan alltför kaosartad trafik och som man når inom rimlig flygtid (ju mindre tid ovan molnen desto bättre) och som passar en barnfamilj - det är väl ungefär vad vi skulle vilja hitta! Har ni några bra tips så får ni gärna höra av er med dem :)

I går var vi på bio och såg den nya filmen om pingvinerna från Madagascar. De var som vanligt rätt underhållande, de där pingvinerna, och det skrattades gott i biostolarna.

I dag satsar vi på en lugn trettondagsafton. Möjligen att jag testbakar den tårta som sonen har önskat sig till sitt kommande kalas, jag är själv lite nyfiken på den, men jag återkommer om detta. Ha en fin dag och afton!

2 kommentarer: