onsdag 4 februari 2015

Kycklinggryta med jordnötssmak

På god väg att vissna, men ändå vackra

Den här veckan känns tillvaron betydligt lugnare än förra veckan, då det var mycket kalasförberedelser och annat. Det är tur att det inte alltid är så intensivt, man känner att man behöver hämta krafter emellanåt och bara vara utan några måsten och fullspäckat schema!

I köket har jag fortsatt med min ambition att hitta nya recept. I går fick det bli kycklinggryta med jordnötssmak, den blev riktigt god så här har ni receptet, det är beräknat för fyra portioner:

Kycklinggryta

600 g kycklingfilé
3 msk smör eller kokosfett
2 dl kokosmjölk
1,5 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1-2 msk pressad citron
2 tsk soja
salt och peppar
70 g babyspenat
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger

Skär filéerna i bitar eller strimlor och fräs i smör/kokosfett tills de är genomstekta.

Häll kokosmjölk, grädde, jordnötssmör, sambal oelek, citronsaft och soja i en kastrull. Vispa ihop och låt det puttra ett par minuter.

Häll såsen över kycklingen och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med babyspenat med olja och vinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar