söndag 22 februari 2015

Mjölkchokladpannacotta


Det blev en eftermiddag i humorns tecken i går då sambon och jag var på komikern Thomas Peterssons show. Han kan hålla låda minst sagt. Nästan två och en halv timma höll han i gång, med bara en kortare paus. Många skratt blev det!

Vi hann precis hem till melodifestivalen och min stora favorit Jon Henrik Fjällgren gick vidare. Han gör fantastisk musik, man blir så rofylld av den och blundar man kan man nästan se framför sig hur man står på ett fjäll och blickar ut över vidderna.

Till melodifestivalen avnjöt vi en pannacotta, receptet har ni här nedan.

I dag ska vi skjutsa sonen till barnkalas och själva får vi fördriva tiden med ett kafébesök, precis som förra söndagen då det var ett annat barnkalas. Vilket kafé vi väljer den här gången återstår att se! Ha en fin söndag!

Mjölkchokladpannacotta

3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Låt grädden koka upp, ta från plattan och rör ner vaniljsocker och chokladen i bitar så att chokladen smälter. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen.

Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i cirka tre timmar så att det stelnar. Servera gärna med jordgubbar eller hallon.

2 kommentarer:

  1. Mums! Ännu ett recept till samlingen, tack snälla du!
    Önskar dig en skön kväll...
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pannacotta är aldrig fel, särskilt inte om det är chokladsmak :) Hoppas att du får en fin vecka! Kram Åsa

      Radera