torsdag 19 februari 2015

Vit kladdkaka och hallongräddeDen här sportlovsledigheten var välbehövlig känner jag. Det blir lite skillnad när man har flera dagar extra och inte bara en helg.

Den planerade fikaträffen här hemma i går blev inställd på grund av sjukdom. Från början var vi bortbjudna på fika men också det blev inställt på grund av sjukdom. Det är de tiderna nu och man får vara glad så länge man klarar sig undan.

I stället gick sonen och jag på bio, Big hero, och så fick vi kalasa själva på fikat. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat:

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl

Florsocker till garnering

Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl hallon, frysta eller färska

Värm ugnen till 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort den från plattan. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

Blanda i resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop till en slät smet. Om man vill kan man blanda i lite hallonbitar i smeten också.

Grädda i en smord och bröad form, ca 23 centimeter i diameter med löstagbar kant, mitt i ugnen i 22-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde med hallonbitar i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar